chat
Онлайн риболовен магазин за риболовни принадлежности и аксесоари
Language
English
Bulgarian
Кошница
Брой:
Общо:
Поръчай
Безплатна доставка за поръчки над 99 лв до офис на Еконт за България
Поръчки приети от 11.08.22 до 21.08.22 година ще се изпълняват след 22.08.2022 година.
Начало Риболовен магазин Макари Други макари

Други макари
Търсене по следните показатели:
Категория

Марка

Лагери

Моментален стоп лагер

Алуминиева шпула

Допълнителна шпула

Материал на корпуса

Редач

Други риболовни макари от риболовен магазин Riboco. Макари, които са специфични и се използват за специализирани начини на риболов. Риболовната макара е част от въдицата, която служи за навиване на основната линия (корда, шнур).
Монтира се към риболовния прът в областта на дръжката посредством специален макародържател.
Основно разпространение са получили т.нар. спинингови макари които се използват при риболов на спининг (блесна, изкуствени примамки и др.) и други видове риболов ( риболов на тежко, бомбарда, подвижна плувка и др.)

Основни конструктивни видове риболовни макари
• безинерционни - спинингови (с подвид мачови, за по тънки влакна)- това са макари с универсално предназначение. Особеност на този вид е, че при замятане влакното се изхлузва през предния ръб на неподвижната шпула,която е разположена паралелно на риболовния прът.Намотаването на влакното се извършва с помощта на специална скоба (бигел), която се върти около шпулата.
• инерционни - мухарски (за риболов на изкуствена муха) - класическа макара която в последно време се използва почти само в риболова с изкуствена муха - fly fishing.
• мултипликаторни - хибрид между предните два вида. Особеност на мултипликатора е това, че при замятане макарата работи като безинерционна, а при намотаване на влакното като инерционна. Мощна макара, която работи при големи натоварвания - обикновено се използва при риболов на големи морски и океански риби.