chat
Онлайн риболовен магазин за риболовни принадлежности и аксесоари
Language
English
Bulgarian
Кошница
Брой:
Общо:
Поръчай
Начало Риболовен магазин Макари Мухарски макари

Мухарски макари
Търсене по следните показатели:
Категория

Марка

Лагери

Моментален стоп лагер

Алуминиева шпула

Допълнителна шпула

Материал на корпуса

Редач

Мухарски макари от риболовен магазин Riboco. Подходящи за мухарски риболов. Риболовната макара е част от въдицата, която служи за навиване на основната линия (корда, шнур).
Монтира се към риболовния прът в областта на дръжката посредством специален макародържател.
Основно разпространение са получили т.нар. спинингови макари които се използват при риболов на спининг (блесна, изкуствени примамки и др.) и други видове риболов ( риболов на тежко, бомбарда, подвижна плувка и др.)

Основни конструктивни видове риболовни макари
• безинерционни - спинингови (с подвид мачови, за по тънки влакна)- това са макари с универсално предназначение. Особеност на този вид е, че при замятане влакното се изхлузва през предния ръб на неподвижната шпула,която е разположена паралелно на риболовния прът.Намотаването на влакното се извършва с помощта на специална скоба (бигел), която се върти около шпулата.
• инерционни - мухарски (за риболов на изкуствена муха) - класическа макара която в последно време се използва почти само в риболова с изкуствена муха - fly fishing.
• мултипликаторни - хибрид между предните два вида. Особеност на мултипликатора е това, че при замятане макарата работи като безинерционна, а при намотаване на влакното като инерционна. Мощна макара, която работи при големи натоварвания - обикновено се използва при риболов на големи морски и океански риби.