chat
Онлайн риболовен магазин за риболовни принадлежности и аксесоари
Language
English
Bulgarian
Кошница
Брой:
Общо:
Поръчай
Начало Риболовен магазин Въдици (пръти, пръчки)

Въдици (пръти, пръчки)
Търсене по следните показатели:
Категория

МаркаРиболовни пръти /риболовни въдици, риболовни пръчки/ от риболовен магазин Riboco - риболовни пръти без водачи, щеки, телескопи с водачи, риболовни въдици болонезе, спинингови риболовни пръчки, риболовни пръчки за дъно, риболовни пръчки за шарански риболов,риболовни мачови пръти на части, телемачове,риболовни фидер пръчки на части, телефидери, мухарски риболовни пръчки, риболовни пръчки за кльонк/морски риболов, пилкер пръчки, риболовни въдици за зимен риболов, рибарски комплекти за риболов. Риболовни пръчки за всякакви ситуации. Въдицата е основен инструмент за риболов, с помощта на който кукичката със стръвта (примамката) се доставя на определено разстояние, посредством замятане.
Рибарската въдица изпълнява и друга основна функция - служи за контрол на риболовната линия и изваждане на уловената риба. Благодарение на своите еластични и якостни свойства, тя амортизира дърпанията (ударите) на рибата и заедно с аванса на макарата осигурява безпроблемното й изваждане.
В най общия случай въдицата /комплекта за риболов/ е оборудван с риболовен прът, риболовна линия включваща корда (риболовно влакно), плувка, тежести, кукичка и обикновено макара.
Като допълнително оборудване, при риболов на леко или основно оборудване за (спининг, риболов на тежко и др.) се използва и риболовна макара.Екшън или Акция - ( от англ. Action) - динамична характеристика на риболовния прът, която показва теглото на тази част от риболовната линия която се замята /плувка,тежести,примамка,бомбарда и др./без това да доведе до трайни деформации /счупване на върха/. Обикновено се указва като диапазон /5-15 гр./ в грамове или /3-10 lbr./ в либри.