chat
Онлайн риболовен магазин за риболовни принадлежности и аксесоари
Language
English
Bulgarian
Кошница
Брой:
Общо:
Поръчай
Безплатна доставка за поръчки над 99 лв до офис на Еконт за България
Поръчки приети след 9.07.2020 година ще се обработват след 20.07.2020 година.
Начало Риболовен магазин Влакна Плетени влакна

Плетени влакна
Търсене по следните показатели:
Категория

Марка

Цвят

Вид

Плетени риболовни влакна. Основното им приложение е при тролинг риболова, спининг риболова, специализирания риболов, риболов на сом на кльонк и др. Риболовното влакно (наричано още корда) е основна част от риболовната линия с помощта на която се изважда уловената риба.
Риболовните влакна могат да бъдат:
Монофилни влакна
Те са прозрачни или оцветени в различни цветове. Имат свойството да се разтягат при натоварване (опън). Имат многослойна структура. Вътрешния слой е еластичен и възприема основните натоварвания, външния слой /слоеве/ са износоустойчиви.
Коефициентът им на разтягане достига до 15%-25%.
Изработват се от синтетични полимери.Най често се използва найлон, който има и други търговски названия - декрон, силон и др.
Диапазон на сеченията на влакната от 0,06 мм до 2 мм
Плетени влакна
Те са непрозрачни и практически не се разтягат.Изработват се от материали на основата на полиетилен DYNEEMA, кевлар и други полимери по Hi-Teck технологии. Структурата на влакното представлява оплетка с кръгло или плоско сечение от микровлакна, допълнително споени помежду си.За намаляване на триенето и разнищването от водачите имат специално полиетленово РЕ покритие.По здравина (якост на опън) превъзхождат монофилните влакна в пъти.