chat
Онлайн риболовен магазин за риболовни принадлежности и аксесоари
Language
English
Bulgarian
Кошница
Брой:
Общо:
Поръчай
Начало Риболовен магазин Влакна Плетени влакна

Плетени влакна
Търсене по следните показатели:
Категория

Марка

Цвят

Видnext page


Плетени риболовни влакна от риболовен магазин Riboco. Основното им приложение е при тролинг риболова, спининг риболова, специализирания риболов, риболов на сом на кльонк и др. Риболовното влакно (наричано още корда) е основна част от риболовната линия с помощта на която се изважда уловената риба.
Риболовните влакна могат да бъдат:
Монофилни влакна
Те са прозрачни или оцветени в различни цветове. Имат свойството да се разтягат при натоварване (опън). Имат многослойна структура. Вътрешния слой е еластичен и възприема основните натоварвания, външния слой /слоеве/ са износоустойчиви.
Коефициентът им на разтягане достига до 15%-25%.
Изработват се от синтетични полимери.Най често се използва найлон, който има и други търговски названия - декрон, силон и др.
Диапазон на сеченията на влакната от 0,06 мм до 2 мм
Плетени влакна
Те са непрозрачни и практически не се разтягат.Изработват се от материали на основата на полиетилен DYNEEMA, кевлар и други полимери по Hi-Teck технологии. Структурата на влакното представлява оплетка с кръгло или плоско сечение от микровлакна, допълнително споени помежду си.За намаляване на триенето и разнищването от водачите имат специално полиетленово РЕ покритие.По здравина (якост на опън) превъзхождат монофилните влакна в пъти.