chat
Онлайн риболовен магазин за риболовни принадлежности и аксесоари
Language
English
Bulgarian
Кошница
Брой:
Общо:
Поръчай
Начало Риболовен магазин Часовници CASIO

Часовници CASIO
Търсене по следните показатели:
Категория

Марка

Серия

Гаранцияnext page


Часовници CASIO от риболовен магазин Riboco. Риболовни часовници CASIO. Часовници за риболов CASIO. Часовници с ловни и риболовни мотиви, както и часовници определящи условията на риболов и часовници подходящи за хора с активен начин на живот. Часовници CASIO. Casio Computer Co., Ltd. ( Токийска фондова борса : 6952 ) - японски производител на електронни устройства. Корпорацията Casio е основана през април 1946 г. в Токио. Най-известен като производител на калкулатори, аудио техника, PDA устройства, камери , музикални инструменти и Ръчни часовници . 
Casio е основана през април 1946 г. от Тадао Casio, инженер-технолог.
След като през 1949 г., Тадао и по-младите му братя виждат електрически калкулатор в Ginza (Токио), те решили да развият собствен модел на калкулатора.
През 1974 година е датата на разработката на първите часовници с вечен календар с името Casiotron. Преди тяхното създаване инженерите на компанията Касио стигнали до извода - времето е непрекъснат процес на събиране - плюс секунда, плюс минута, плюс час. И те решили да използват своите познания и разработки в областта на калкулаторите за да произвеждат часовници. Така се появяват на бял свят часовниците Casiotron. Тяхната цена е била 60 000 йени.
През 1983 на обществеността бяха представени часовниците Casio G-Shock. Групата, която разработва концепцията, е основана през 1981 г., като създаването и тестването на прототипа отнема около две години. Самата история на удароустойчивите часовници Casio G-Shock е доста необичайна. В началото на работата на инженерите е била възложена задачата, носеща името на "правилото на три десетини" - първо, часовникът трябва да издържат на падане от височина 10 метра, а от друга страна, за да издържи на натиска на 10 бара, и на трето място, да работи непрекъснато 10 години с едно зареждане на батерията. За всички изпитвания са тествани около 200 проби. Никоя от тях не отговаря на "правилото на три десетини" напълно. Трябвало да се напише доклад за причините за неуспеха. Ръководителя на проектантския екип, г-н Ибе, отишъл в парка, за да си събере мислите. Но изведнъж той вижда малко момиченце, което топа топка по пътя. И му хрумва идеята - защо модула на часовника да не бъде в защитна обвивка - един вид топка? И така, това са първите часове на Casio G-Shock. Прототипите на вече завършени часовници Casio били подложени на същите изпитания, каквито и частите на двигателите на моторите. В самото представяне през 1983 г., за да покаже всички характеристики на часовниците, г-н Ибе ги хвърлял през  цялата зала, изпускал ги на земята, стъпвал върху тях. Първият модел в производство е часовник Casio G-Shock DW-5000C.
След това идва ред на часовник с вградени сензори за налягане, температура и компас. През 1985 идва на бял свят часовника Casio Pela. Тяхната основна характеристика е дебелината от само 3,9 мм и рекордно ниско тегло - 12 грама, което се постига от факта, че каишката и корпуса на тези часовници са едно цяло.
През 1994 се появява Casio Baby-G - марка удароустойчиви часовници за момичета с водоустойчивост; Casio Edifice - марка на класически часовници със спортен дизайн; Casio ProTrek - марка, предназначена за хора, които се занимават с туризъм и алпинизъм (мултифункционален часовник с датчици). Към горните марки официално се продава и марка часовници Casio Sheen (класически часовници за момичета с дизайнерски материали като сапфирен кристал, титан, керамика, кристали на Сваровски ) и часовник Casio General Collection (модели такива линии като BEM, Lineage, DataBank и др.).
Пълен списък на марките часовници, които произвежда Casio: G-Shock, Baby-G, Edifice, Sheen, ProTrek, Oceanus, General Collection. В момента, Casio произвежда следните продукти: калкулатори, аудио техника, PDA устройства, камери, музикални инструменти, смартфони, таблети и часовници. Фирма Casio планира да започне производството на "умни" часовници в ценовия диапазон от около $ 400. Началото на продажбите се очаква в Съединените щати и Япония през пролетта на 2016. Юли 2015 Casio стартира продажбата на нови часовници, които са съвместими с iPhone. Синхронизиране с вашия смартфон чрез Bluetooth 4.0 за обмен на данни устройство Edifice EQB-510.